Rekensprint Online

 

 

Let op: doorlopende licenties afgesloten vanaf schooljaar 2023/2024 hebben een looptijd van 12 maanden. De staffelkorting gedurende het schooljaar vervalt hierbij.

 

 

    

 

Automatiseren bevorderen met Rekensprint...Online!

Je praktijk- of schoollicentie regel je via 

https://www.schoolsupport.nl/rsonline.

 

Schrijf je via deze link in voor een webinar (voor geïnteresseerden) of via deze link voor een training (voor gebruikers)

 

Vraag hier je proeflicentie RS Online aan.

 

 

Dagelijks, wekelijks, sprinten tienduizenden kinderen op school of in RT-praktijktijken met RekenSprint Start, Basis, Extra of 1F, of met RekenSprint Getalbegrip. Een belangrijke remediërende rekenoplossing, voor die paar leerlingen in je klas die (vaak al veel eerder) zijn uitgevallen op rekenbewerkingen en waar extra oefening niet geholpen heeft. 

       

Met een team van specialisten, waaronder auteur Marijke Theunissen, werkten we het afgelopen jaar aan deze zeer uitgebreide en belangrijke nieuwe remediërende rekenomgeving waar alle rekencontent van Rekensprint (Start, Basis, Extra én 1F) in is opgenomen en makkelijk gearrangeerd kan worden richting die leerlingen die voor rekenremediëring in aanmerking komen.

 

Met Rekensprint Online begeleid je leerlingen zowel op afstand als op school. Individueel of in een groep. De rekentaken arrangeer je eenvoudig vanuit de Rekensprint oefenlijnen, vanuit de rekenleerlijn-tussendoelen of vanuit Bareka’s bouwstenen en drempels. Verrassend is de optie om een som en zijn strategie, ook mondeling, verwoordend, te oefenen: onze digitale omgeving zet de spraak om in som en strategie, en controleert of deze goed waren.

 

Ook onderscheidend is de mogelijkheid om, als begeleider, met enkele kinderen tegelijkertijd online in één oefensessie te oefenen, online per leerling sommen toe te wijzen en elkaar te zien tijdens het begeleid oefenen. Via Mijn Schoolsupport Dashboard werkt RS Online bovendien handig samen met de papieren versies van Rekensprint. Zo is oefening op papier en online handig te combineren.

        

 

    

 

In het Dashboard vind je ook de koppeling met de Bareka Profieltoets. Een geweldige combinatie om rekenachterstanden te detecteren en direct via een remediërend programma op maat op te pakken. 

 

De fysieke (papieren) Rekensprint-pakketten blijven uiteraard gewoon bestelbaar. De auteur en uitgeverij van Rekensprint raden sterk het begeleid oefenen met de fysieke pakketten in combinatie Rekensprint Online aan. Rekensprint en RS Online werken uitstekend samen!

 

Let op:  RS Online biedt naast het beantwoorden van opdrachten door middel van het toetsenbord, ook de mogelijkheid tot ‘hardop rekenen’. Deze functie maakt gebruik van speech-to-text technologie die op dit moment alleen ondersteund wordt door de browser Chrome. RS online werkt dus prima in andere browsers zoals MS Edge, alleen dan zonder deze extra ‘hardop rekenen’ mogelijkheid.